Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Renovarea IET nr. 135 în baza unui grant oferit de Ambasada Japoniei la Chișinău

   1812

Primăria municipiului Chișinău informează că Instituția specială de educație timpurie nr. 135 pentru reabilitarea vederii copiilor cu dizabilități vizuale, din str. M. Sadoveanu 6/2, a beneficiat de o renovare a clădirii grădiniței, datorită unui ajutor oferit de Ambasada Japoniei, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone".

Grantul a fost oferit Asociației Obștești „Curcubeul" a părinților cu copii care frecventează instituția specială de educație timpurie nr.135, pentru renovarea acoperişului grădiniței, schimbarea geamurilor şi uşilor, precum și reparaţia sălii de muzică. Proiectul a fost realizat cu succes în perioada: martie 2018 - mai 2019.

Joi, 25 iulie a.c. a avut loc ceremonia oficială de finalizare a grantului pentru implementarea Proiectului, în baza finanțării  acordate de Ambasada Japoniei la Chișinău. La eveniment au participat: E. S. Masanobu Yoshii, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Japoniei în R. Moldova, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Ministra Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Rodica Gutu, șefa Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, reprezentanți ai municipalității, Alexandru Bîzgu, președintele AO "Curcubeul" etc.

Oaspeții prezenți au luat cunoștință despre rezultatele implementării Proiectului, precum și de specificul grădiniței.

Administrația Instituției speciale de educație timpurie nr.135 adresează mulţumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Odată cu renovările făcute în cadrul sediului instituției, mediul de educare, reabilitare și recuperare a vederii copiilor a devenit mai securizat şi mai atractiv pentru micuți, părinţii lor, precum și pentru angajaţi.