Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Participarea reprezentanților mass-media la ședințele Primăriei Chișinău

   2422

Primarul general interimar, Adrian Talmaci, s-a întâlnit miercuri cu un grup de jurnaliști și reprezentanți ai societății civile, unde s-a discutat despre accesul reprezentanților mass-media la ședințele operative de luni ale serviciilor municipale.

Edilul-șef  interimar a ținut să precizeze că potrivit legii, Municipalitatea este obligată să publice cu câteva zile înainte anunțuri despre ședințele Consiliului municipal Chișinău, ordinare sau extraordinare, însă  nu este obligată să publice ordinea de zi a ședințelor operative săptămânale.  

În context, Adrian Talmaci a spus că, zilnic, în cadrul administrației publice locale Chișinău au loc diverse ședințe de lucru și că acestea sunt publice, respectiv, jurnaliștii având acces mereu la Primărie. „Nu a fost adoptată vreo dispoziție care ar limita accesul presei la ședințe", a subliniat Primarul General interimar.

De cealaltă parte, jurnaliștii și ONG-urile de profil au insistat pe faptul că ședințele operative săptămânale permit cetățenilor și presei de a se informa prompt din prima sursă și de a transmite informația respectivă către cetățeni. Iar aceasta ține de respectarea principiului transparenței de care trebuie să se conducă autoritățile publice locale. De asemenea, „astfel, presa are posibilitatea de a pune întrebări responsabililor asupra subiectelor de interes public", au spus cei prezenți la întâlnirea cu conducerea Primăriei.

Primarul general interimar a informat asistența că următoarea ședință operativă săptămânală va avea loc lunea viitoare, 29 iulie, a.c., ora 14:00, iar jurnaliștii sunt invitați să asiste la eveniment.