Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de reabilitare a carosabilului pe bd. Traian

   1674

Primarul General interimar, Ruslan Codreanu, alături de șefii serviciilor de profil, a inspectat miercuri lucrările de reparație curentă a bd. Traian, din sectorul Botanica. Strada este inclusă în Programul municipal 2019 de reabilitare a infrastructurii rutiere, iar reparația este prevăzută pentru perioada: iulie - august a.c.

Lucrările constau în frezarea asfaltului degradat și aplicarea unui nou strat de uzură, reabilitarea trotuarelor și a bordurilor. Timp de o lună, Regia „Exdrupo" urmează să intervină pe 18500 m² de drum. Bugetul alocat în acest scop este de 6,5 milioane de lei.

La fața locului, edilul-șef a fost informat despre lucrările de pregătire a carosabilului pentru așternerea stratului de asfalt și montarea bordurilor noi. Ruslan Codreanu a solicitat persoanelor responsabile să se asigure de calitatea lucrărilor executate, precum și de respectarea termenelor prevăzute, în condițiile când în perioada de referință sunt și zile ploioase, care pot activitățile pe șantier.

În context, menționăm că de astăzi, 3 iulie a.c., Î.M. Regia „Exdrupo" a început lucrările de frezare a asfaltului degradat pe bd.Traian, etapizat, în perimetrul bd. Dacia și str. Independenței.

Intervenția drumarilor se va desfășura doar pe parcursul nopții, timp de 4 zile, între orele 22:00 - 06:00, cu suspendarea traficului rutier pe tronsonul menționat.

Pe această cale, serviciile municipale de profil solicită înțelegere și scuze din partea cetățenilor pentru incomoditățile create.