Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere din capitală

   2173

Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 24-29 iunie a.c., serviciile municipale de profil au asfaltat o suprafață de 9600 metri pătrați de drum din sectoarele capitalei. De asemenea, sunt în reparație străzile: Ialoveni, sectorul Centru, str. E. Coca, sectorul Buiucani, str. P. Rareș, sectorul Râșcani și bd. Traian din sectorul Botanica, artere ce urmează a fi reabilitate integral. Lucrările enunțate, privind asfaltarea străzilor, a trotuarelor și a căilor de acces din intercartiere fac parte din Programul municipal de reabilitare a infrastructurii rutiere și amenajare a curților de blocuri pentru anul 2019.

O informație în acest sens a fost prezentată în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de luni, 1 iulie a.c., de Marcel Zastînceanu, șef al Î.M. „Exdrupo".

La capitolul reabilitarea trotuarelor și a căilor de acces în curțile de bloc din sectoarele capitalei, în perioada de referință au fost executate lucrări de frezare și asfaltare a stratului de uzură (1500 m²), montarea bordurilor noi (950 buc.) și reabilitarea trotuarelor (1300 m²) pe adresele: str. Belgrad, 17 - 23 (sectorul Botanica), str. Ion și Doina Aldea Teodorovici, 10 - 19 (sectorul Buiucani) și str. M. Sadoveanu 4/1 (sectorul Ciocana).

În context, Primarul General interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat serviciilor de profil să se asigure de respectarea calității lucrărilor, precum și calendarul de execuție a acestora. „Toate șantierele trebuie să fie organizate după modelul din str. Belgrad sau str. M. Sadoveanu. Pe aceste adrese lucrările se desfășoară în regim alert și calitativ", a menționat Edilul-șef al capitalei. 

De asemenea, Ruslan Codreanu subliniat despre necesitatea implicării Direcției generale transport public și căi de comunicație, de comun cu preturile de sector, în vederea monitorizării situației pe șantierele aflate în lucru, în vederea informării prompte a cetățenilor vizavi de sectoarele de drum aflate în reparații, pentru a evita ambuteiajele și a nu crea incomodități cetățenilor.

Amintim că în anul curent, municipalitatea și-a propus reabilitarea căilor de acces din intercartiere, în volum de 60 mii m², iar în acest sens, în bugetul municipal au fost prevăzuți 20 de milioane de lei.