Evoluția lucrărilor de reparație curentă a străzilor din capitală

   1994

Primăria municipiului Chişinău informează că de joi, 27 iunie 2019, încep lucrările de reparație curentă a bd. Traian și a str. P. Rareș. De asemenea, din 30 iunie, a.c., intră în renovare și str. Studenților, pe tronsonul str. Doina - str. Prof. Ion Dumeniuk.

Activitățile enunțate fac parte din Programul municipal de reabilitare a infrastructurii rutiere pe anul 2019. De 7 zile sunt în reparație străzile: Ialoveni, sectorul Centru și str. E. Coca din sectorul Buiucani. Pe parcursul săptămânii trecute, muncitorii de la Î.M. „Exdrupo" au asfaltat o suprafață de 12 400 metri pătrați de drumuri.

O informație în acest sens a fost prezentată de Marcel Zastînceanu, șef al Î.M. „Exdrupo".

În context, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat serviciilor de profil să execute lucrările calitativ; preturile de sector - să monitorizeze lucrările de pe șantiere și să comunice cu oamenii despre intervențiile planificate.

De asemenea, edilul-șef a subliniat despre necesitatea informării la timp a cetățenilor vizavi de drumurile care intră în reparații, pentru a evita ambuteiajele și a nu crea incomodități pietonilor.

Amintim că timp de 3 luni, municipalitatea și-a propus să reabiliteze infrastructura rutieră pe 11 străzi din sectoarele capitalei, în cadrul Programului municipal pentru anul 2019, urmând a fi reparați circa 83 de mii m² de drum. Bugetul alocat pentru intervenția pe străzi este de 36 milioane de lei, iar lucrările constau în frezarea și asfaltarea integrală a stratului de uzură, precum și reabilitarea trotuarelor și a bordurilor.

Tot de săptămâna trecută sunt desfășurate și lucrări de reabilitare a trotuarelor și a căilor de acces în curțile de bloc din sectoarele capitalei, precum str. Belgrad, 17 - 23 (sectorul Botanica), str. Ion și Doina Aldea Teodorovici, 10 - 19 (sectorul Buiucani). De luni, 24 iunie a.c., încep lucrările în curți și în sectorul Râșcani.

Volumul total al lucrărilor planificate la acest capitol este de 60 mii m², iar în acest sens, în bugetul municipal au fost prevăzuți 20 de milioane de lei.