Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Startul lucrărilor de reconstrucție a Parcului „Alunelul", sectorul Buiucani

   1529

Primăria municipiului Chişinău informează că joi, 20 iunie, a.c., a fost dat starul lucrărilor de reconstrucție a Parcului „Alunelul" din sectorul Buiucani al capitalei.  La fața locului a fost prezent Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, pretorul de sector, Vadim Brînzaniuc, antreprenorul etc.

Prima etapă pentru reconstrucția parcului „Alunelul" va dura 60 de zile și se referă la lucrări de infrastructură: amenajarea aleilor zonei de odihnă, precum și pistele pentru bicicliști. Conform proiectului, aleile principale vor fi pavate, iar celelalte vor fi asfaltate. De asemenea, va fi renovată intrarea în parc (și amenajată în pavaj), vor fi instalate borduri noi, iar pe întreg perimetrul parcului va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul și bicicliști.

Săptămâna viitoare vor începe și lucrările pentru amenajarea noului grup sanitar. În parcul „Alunelul" va fi primul WC modern, din cele 8 pe care le renovează municipalitatea în anul curent în Chișinău.

La etapa a II-a de lucrări urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, precum și mobilierul urban, iar la final este planificată amenajarea scenei pentru concerte. Tot în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului, urmează a fi amenajat un stadion de minifotbal.

Primind asigurări de la subalterni și antreprenor că lucrările de renovare a zonei de odihnă sunt bine organizate, Primarul general interimar a ținut să remarce că reconstrucția parcului „Alunelul" este un frumos cadou pentru locuitorii sectorului, în condițiile când în acest an, Buiucaniul împlinește 55 de ani de la întemeiere.

Costul lucrărilor de reconstrucție a parcului „Alunelul" este de 4, 6 milioane de lei.