Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea lucrărilor de reparație a blocului alimentar din cadrul Liceului Teoretic cu profil sportiv „Gloria"

   1635

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada vacanței de vară a elevilor, în instituțiile de învățământ din capitală se desfășoară lucrări de reparație. Este și cazul Liceului Teoretic cu profil sportiv „Gloria" din sectorul Botanica al capitalei, unde are loc reabilitarea blocului alimentar și a sălii de informatică. Costul lucrărilor este de 1,1 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal pentru anul 2019.

Edilul capitalei, Ruslan Codreanu, alături de administrația liceului și responsabili ai Direcției generale educație, cultură, tineret și sport au inspectat clădirea instituției de învățământ, inclusiv blocul alimentar, pentru a se asigura de buna desfășurare a lucrărilor de reparație. „Mă bucur că graficul de lucrări se respectă, iar cei 750 de elevi vor beneficia de condiții mai bune pentru alimentație", a menționat Primarul general interimar.

În paralel cu lucrările la sala pentru servirea hranei, va fi modernizată și sala de informatică a instituției, care la fel necesita renovare, în contextul în care aici nu s-a intervenit cu reparații de la darea în exploatare a imobilului școlii.

Lucrările de reabilitare a blocului alimentar și a sălii de informatică constau în renovarea tavanelor și a pereților, înlocuirea tâmplăriei și a rețelelor inginerești, precum și dotarea cu inventar și a mobilier.

Precizăm că în bugetul municipal pentru anul 2019 au fost prevăzuți 100 de milioane de lei pentru lucrări de reparație în cele 191 de instituții școlare din capitală, inclusiv pentru redeschiderea a 7 grădinițe.