Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Curățarea colectorului de ape pluviale din Calea Ieșilor

   1298

Colectorul de ape pluviale din Calea Ieșilor, sectorul Buiucani, este curățat în perioada curentă de către serviciile municipale de profil. Măsura este necesară pentru a reduce inundarea zonei în caz de ploi abundente, în condițiile când de 12 ani colectorul respectiv n-a mai fost curățat.

Astfel, timp de 10 zile, muncitorii la Î.M. „Exdupo" execută lucrări de excavare și evacuare a nămolului din canalul de canalizare pluvială Calea Ieșilor-Ghidighici, râulețul care unește conductoarele de canalizare pluvială cu râul Bâc. După intervenția curentă, în caz de ploi apele se vor scurge mai ușor și respectiv nu se vor mai forma acumulări de apă în zonă.

Specialiștii verifică întregul sistem de canalizate pluvială din zonă, fiind curățate gurile de scurgere, căminele de vizitare etc. După curățarea colectorului, se va interveni și la comunicațiile paralele din Calea Ieșilor, precum și la colectoarele care duc spre str. Milano.

E de menționat că în rezultatul intervenției din ultimele zile, nivelul apei din canalul de colectare a scăzut cu 1 metru, ceea ce demonstrează necesitatea lucrărilor executate.

Tot joi sunt executate lucrări și la canalul pentru ape pluviale din lacul Valea Morilor, care se varsă în râulețul Durlești.