Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea lucrărilor de reparație a Grădiniței-creșă nr. 198 din sectorul Ciocana

   2418

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi mersul lucrărilor de reparație a clădirii Instituției de Educație Timpurie (IET) nr. 198, din str. Igor Vieru, 5/2, sectorul Ciocana.

Lucrările au început în noiembrie 2018, iar până acum a fost reparat acoperișul și schimbată tâmplăria imobilului. De asemenea, teritoriul IET nr. 198 a fost împrejmuit cu un gard. Costul acestor lucrări este de 1, 7 milioane de lei.  În prezent se desfășoară lucrări de reparație în interiorul clădirii.

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a precizat că redeschiderea grădiniței-creșă nr.198 a fost motivată de numărul mare de solicitări pentru servicii de educație preșcolară, în special a copiilor de 2 ani, (ca și urmare a modificărilor operate în Codul Educației). Totodată, în preajmă sunt amplasate mai multe blocuri multietajate de locuințe, iar locatarii de aici vor necesita locuri în grădiniță pentru copiii lor.

Lucrările prevăzute pentru anul în curs au început pe 13 mai și vor costa, potrivit contractului, 6 milioane de lei. Restul de 3 milioane din cei 9 milioane de lei alocați de municipalitate pentru reabilitarea grădiniței - creșă  vor fi utilizați pentru achiziționarea de mobilier și inventar specializat.

Grădinița-creșă urmează a fi redeschisă în luna august, a.c., având o capacitate de 380 de locuri. Amintim că până în anul 2018, imobilul din str. Igor Vieru, 5/2 a fost în folosința LT „Mihai Berezovschi".

IET nr. 198 este cea de-a 3-a instituție de profil care urmează a fi redeschisă în acest an, de rând cu grădinița nr. 166, din sectorul Buiucani, (care este în reparație din luna martie  2019). În același proces de renovare se află și IET nr. 112 din sectorul Botanica.