Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pregătirea cimitirelor din capitală către Paștele Blajinilor

   2298

Primăria municipiului Chișinău a organizat joi o ședință de lucru în vederea pregătirii cimitirelor din capitală către Sărbătoarea Paștele Blajinilor, cu participarea reprezentanților subdiviziunilor municipale de profil.

Măsurile organizatorice au vizat intervenția serviciilor municipale pe teritoriile cimitirelor în zilele de duminică și luni (salubrizarea și evacuarea deșeurilor), amplasarea cisternelor cu apă potabilă, instalarea suplimentară a tomberoanelor de depozitare a deșeurilor de pe teritoriile aflate în gestiune, precum și a WC-urilor biologice.

În acelaşi timp, în zilele de 5 şi 6 mai a.c., Primăria municipiului Chişinău va organiza 3 curse speciale de transport public, care vor asigura transportarea gratuită a cetățenilor până la Cimitirul „Sfântul Lazăr". Totodată, în preajma acestuia au fost identificate locuri de parcare pentru autoturismele private.

Administrați publică locală Chişinău reaminteşte că de Paştele Blajinilor, pe teritoriile cimitirelor este interzis consumul băuturilor alcoolice, precum și organizarea grătarelor.