Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reparația capitală a unui bloc al Grădiniței nr. 112, pentru 6 grupe de copii

   2617

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat joi Grădiniţa nr. 112 din sectorul Botanica al capitalei, unde au început lucrările de reconstrucție a unui bloc pentru 6 grupe, cu o capacitate de 150-180 de copii.

Lucrările prevăd reabilitarea capitală a edificiului cu două nivele, care este separat de celelalte blocuri ale grădiniței, fiind dat în exploatare în anul 1979. În ultimii 10 ani acesta nu a fost funcțional. Costul lucrărilor este de 4,6 mil. lei.

Ruslan Codreanu a apreciat buna gestionare a șantierului și faptul că lucrările se desfășoară în ritm avansat, iar la începutul lunii august a.c., blocul urmează să fie finalizat. Este prima instituție din sectorul Botanica, din cele două preconizate a fi redeschise în anul curent.

După reparație, capacitatea totală a Grădiniței nr. 112 va fi de circa 900 de locuri. „Aici vor fi deschise 6 grupe, dintre care 4 grupe vor fi de creșă. Astfel, vom oferi posibilitatea părinților de a se reîncadra în câmpul muncii", a menționat edilul capitalei.

De asemenea, în urma licitațiilor pentru contractarea lucrărilor de reparație a instituției nominalizate, s-au format economii de 1,6 mil. lei, surse ce vor fi utilizate pentru lucrări de reparație a rețelelor inginerești, reproiectarea unor încăperi și modernizarea blocului alimentar central.

Menționăm că pe parcursul anului 2019, în capitală vor fi redeschise 7 instituții de învățământ preșcolar, astfel numărul copiilor instituționalizați va crește cu 1800 de locuri.