Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea campaniei de prevenire și combatere a fenomenului cerșetoriei și copiilor în situație de stradă

   2232

Primăria municipiului Chișinău informează despre lansarea Campaniei de prevenire și combatere a fenomenului cerșetoriei și copiilor în situație de stradă: „Nu le mai da bani! Ajutaţi-ne să-i protejăm!". Evenimentul este inițiat de Direcţia Municipală pentru Protecţia Drepturilor Copiilor (DMPDC) și Centrul Media pentru Tineri și se va desfășura în perioada aprilie-mai, curent.

Campania „Nu le mai da bani! Ajutaţi-ne să-i protejăm", are drept obiectiv general sensibilizarea opiniei publice asupra fenomenului cerşitului, ca afacere ilegală în care sunt exploataţi copiii. Astfel, cetățenii sunt îndemnați să sesizeze organele de poliție de fiecare dată când văd copii sau mame cu bebeluși în brațe cerșind în stradă.

În acest sens, autoritățile au elaborat un plan de acțiuni, pentru implicarea unui spectrul larg al societății, în combaterea acestui enomen, prin difuzarea în mass media și pe rețelele de socializare a spoturilor video, bannerelor on-line și distribuirea pliantelor cu mesaje privind consecințele oferirii sumelor de bani copiilor care practică cerșetoria.

De asemenea, vor fi organizate mese rotunde cu tematica: „Locul tău nu este în stradă", în cadrul instituțiilor de învățământ vizavi de acest fenomen, cu participarea reprezentanților DMPDC, ai Inspectoratului General al Poliției și Avocatului Poporului pentru protecția drepturilor copilului.    

Menționăm că pe parcursul anului 2018, în cadrul ieșirilor în teritoriu a specialiştilor de la DMPDC, în comun cu angajații Poliţiei, au fost identificaţi 12 minorii și 5 mame cu copii care cerşeau în stradă.