Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Amenajarea unei locații pentru stocarea cauciucurilor uzate

   2850

Autoritățile administrației publice locale Chișinău vor identifica un teren pentru stocarea organizată a anvelopelor uzate din oraș. Soluția propusă de municipalitate vine în contextul înregistrării unui volum mare de asemenea deșeuri în capitală, inclusiv la agenții economici care desfășoară activități de profil (vulcanizare), precum și ca urmare a colectării unei cantități mari de cauciucuri din apele lacurilor și râurilor care traversează capitala, în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară.

Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

În context, Primarul general interimar a solicitat subdiviziunilor responsabile să identifice în termen de 3 zile, un teren pentru depozitarea cauciucurilor uzate. „Trebuie să oferim soluții pentru depozitare, la nivel de municipalitate, atât agenților economici, cât și persoanelor fizice, astfel ca aceștia să evacueze anvelopele uzate cu forțele proprii, într-un loc amenajat, fără taxă de stocare", a menționat Ruslan Codreanu.

De asemenea, primarul general interimar a dispus ca după identificarea spațiului de depozitare, preturile de sector, în comun cu reprezentației poliției municipale vor efectua vizite la agenții economici, care stochează anvelopele în fața unităților comerciale sau pe marginea străzilor, pentru a-i informa despre necesitatea evacuării acestora în modul corespunzător.