Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale în săptămână 11-15 martie, în cadrul Campaniei de salubrizare de primăvară

   2098

Primăria Chişinău informează că în perioada 11-15 martie, a.c., serviciile municipale de profil au desfășurat lucrări de salubrizare a străzilor, a curților de blocuri, locurilor de uz comun, parcuri și scuaruri, teritoriile cimitirelor, cu evacuarea deșeurilor vegetale și a celor menajere.

Pe parcursul săptămânii a fost salubrizate 23 de străzi principale din zona istorică a orașului și din sectoare, 430 curți de blocuri, 37 ha de spații verzi, precum și 127 de ha din teritoriile cimitirelor. Ca urmare a activităților serviciilor municipale au fost efectuate 566 de curse de deșeuri.

Astfel, în perioada de referință, Î.M. „Regia Exdrupo" a lucrat la salubrizarea mecanizată și manuală, cu un efectiv total de 180 de persoane, pe 23 de străzi din nucleul istoric al orașului, precum și din sectoare.

Regia locativ-comunală a intervenit zilnic, cu 361 de muncitori și 25 unități de tehnică, la salubrizarea teritoriului de uz comun, fiind salubrizate în total 430 curţi de blocuri locative.

Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" a acționat la curățarea /tăierea arborilor avariați și evacuarea deșeurilor vegetale din parcuri, scuaruri și artere de circulație, fiind salubrizate 37 de ha de suprafață și evacuate 84 de curse de deșeuri.

De asemenea, muncitorii de la Î.M. „Combinatul Servicii Funerare" au curățat teritoriile cimitirelor și zonelor adiacente de frunziș, resturi vegetale și gunoi menajer, în volum total de 127 de ha.

Campania municipală de salubrizare se va încheia pe dat de 26 aprilie a.c.