Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prezentarea Programului municipal de reparație a străzilor și întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău pentru anul 2019

   16664

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul anului 2019 vor fi reabilitate, prin reparație curentă, 11 străzi din capitală, precum și a 4 căi de acces spre localitățile suburbane. De asemenea, din luna aprilie, a.c.,vor începe lucrările de asfaltare, prin frezarea zonelor degradate de pe carosabil în cele 5 sectoare ale orașului.

Acțiunile sunt incluse în Programul municipal de reparație a străzilor și întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău pentru anul 2019. Documentul a fost prezentat astăzi de către Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, în cadrul unui briefing de presă, desfășurat pe str. Pădurii, aceasta fiind ultima locație din capitală, unde s-a intervenit la plombarea gropilor cu asfalt rece.

Programul privind întreținerea și reparația drumurilor conține: reabilitarea integrală a stratului de uzură pe 11 străzi din sectoarele capitalei sau circa 89 mii metri pătrați de carosabil, inițierea lucrărilor pe 4 căi de acces spre suburbii - 19 mii metri pătrați; reparația de primăvară a străzilor - 63 mii metri pătrați; aplicarea marcajului rutier - 43 mii metri pătrați, reparația trotuarelor și a drumurilor de acces în curți - 60 mii metri pătrați, precum și amenajarea a 2500 de locuri pentru parcare, câte 450-500 locuri per sector.

Calendarul lucrărilor pentru drumuri începe din data de 20 martie și se încheie pe 30 august, a.c. Bugetul pentru reparația și întreținerea drumurilor în anul 2019 constituie 100 milioane lei.

Majoritatea lucrărilor de reparație a drumurilor vor fi executate de către Î.M. „Exdrupo". Totodată, pentru intervenția pe  străzile secundare, vor fi contractați agenți economici privați.