Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, în dialog cu tinerii despre viitorul orașului

   1536

Primarul general interimar al Capitalei s-a întâlnit miercuri cu elevii Școlii profesionale nr. 5 din Chișinău, la un eveniment desfășurat în cadrul Proiectului ABSTRACT - Educație non formală și voluntariat, al Consiliului Municipal de Tineret, realizat în parteneriat cu Direcția educație, cultură, tineret și sport.

Părțile au discutat despre implicarea tinerilor în viața socială a localității și în special, despre participarea acestora în proiecte inițiate de Administrația publică locală Chișinău.

Ruslan Codreanu a informat elevii despre Proiectul „Bugetarea participativă", ajuns la cea de-a treia ediție. Edilul-șef a precizat că această inițiativă presupune implementarea proiectelor înaintate de cetățeni, cu finanțarea din bugetul municipal, unele proiecte fiind deja realizate: amenajarea terenurilor sportive, reabilitarea scuarurilor și a căilor de acces etc.

Primarul general interimar a invitat asistența să vină cu idei de proiecte specifice tinerilor, precum și să se implice în alte activități desfășurate de municipalitate. „Vă invit la dialog. Am nevoie de ajutorul Dumneavoastră pentru a vă implica. Să ne spuneți unde greșim și cum putem schimba lucrurile. Să facem viitorul împreună aici, în Chișinău", a mai menționat Ruslan Codreanu.

Evenimentul desfășurat la Școala profesională nr. 5 din Chișinău, este parte a Proiectului ABSTRACT - Educație non formală și voluntariat, al Consiliului Municipal de Tineret, realizat în parteneriat cu Direcția educație, cultură, tineret și sport, în 17 instituții de învățământ și peste 1500 de elevi și studenți, ce are drept scop creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor, cu privire la importanța voluntariatului ca formă de participare activă în viața societății.