Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Deschiderea a două grupe noi de creșă la Grădinița nr. 137

   3119

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat astăzi la inaugurarea oficială a două grupe noi de creșă, la Grădinița nr. 137 din sectorul Râșcani al capitalei. Grupele de creșă sunt deschise în blocul returnat instituției preșcolare, care anterior era utilizat pentru studii de către clasele primare ale Liceului "Ștefan cel Mare ", situat în preajma grădiniței. IET nr. 137 este frecventată de 288 de copii.

Pentru lucrările de reparație și achiziționarea de mobilier pentru cele 2 grupe noi au fost valorificați 700 de mii de lei. Iar ca rezultat, 40 de copii de 2-3 anișori sunt asigurați cu locuri în instituția preșcolară. E de remarcat că părinții au depus cerere on-line pentru înscrierea micuților în aceste grupe de creșă. De asemenea, au fost angajați 4 educatori și 4 ajutori de educatori.

Pe parcursul anului curent, la grădinița nr. 137 urmează a mai fi deschisă o grupă nouă. De asemenea, va fi renovat depozitul pentru blocul alimentar. În acest scop, în prezent are loc elaborarea caietului de sarcini pentru licitație și achiziția de materiale de construcție. Costul lucrărilor este estimat la 750 de mii de lei.

În cadrul evenimentului, Primarul general interimar a declarat că până la finele anului 2019, în grădinițele din capitală vor fi create 1800 de locuri noi. Iar în acest scop, administrația publică locală își propune finalizarea lucrărilor de reparație în 14 grupe de grădiniță, precum și redeschiderea a 7 instituții de educație timpurie.

Ruslan Codreanu a ținut să remarce că în acest an, bugetul prevăzut pentru sfera educației din municipiu este de 107 milioane de lei, astfel că o sumă semnificativă, 43 de milioane lei, va fi investită anume pentru redeschiderea grădinițelor și 8 milioane pentru reparația în 14 grupe.

Pe parcursul anului 2018, în sectorul Râșcani au fost redeschise 7 grupe de grădiniță.