Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrările de final privind reabilitarea blocului din bd. Moscova

   1885

Primarul  general interimar, Ruslan Codreanu a inspectat astăzi, blocul multietajat din bd. Moscova, unde sunt la etapa de finalizare lucrările de reparație.

Edilul-șef, însoțit de viceprimarul de ramură, Nistor Grozavu și antreprenor au verificat starea de fapt a lucrărilor de reabilitare a blocului: scară, ascensoare, locuri de uz comun, interiorul locuințelor învecinate razei exploziei cât și cele 10 apartamente afectate de deflagrație.

Antreprenorul a motivat deplasarea termenului prevăzut pentru reabilitarea locuințelor prin faptul că la selectarea materialelor de finisare și tâmplării, s-a ținut cont de doleanțele oamenilor.

În context, primarul general a dat asigurări că reparația celor 10 apartamente este executată calitativ, cu recepționarea „la cheie” de către proprietari. Ruslan Codreanu a precizat că municipalitatea și-a asumat, de asemenea, reparația a patru locuințe de la etajul 16, învecinate zonei exploziei, prin acordarea de surse financiare, distribuite direct locatarilor, din mijloacele Fondului de rezervă al municipiului Chișinău.

Amintim că municipalitatea a alocat inițial 10 milioane lei pentru reabilitarea blocului afectat de explozie din bd. Moscova. Pe parcurs au mai fost alocate circa 3 milioane de lei pentru achiziționarea unui ascensor marfar nou și lucrări de finisaj în apartamente.