Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ceremonia de premiere a celor mai buni sportivi și antrenori din municipiul Chișinău

   2214

Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a participat astăzi la Gala vedetelor sportive, ediția 2018, organizată de Direcţia generală educaţie, cultură, tineret şi sport. În carul evenimentului, găzduit de Școala sportivă „Speranța", au fost premiați cei mai buni 10 sportivi și 10 antrenori ai anului din municipiul Chișinău.

Edilul-șef le-a mulțumit sportivilor și antrenorilor pentru munca asiduă depusă la obținerea performanțelor, care promovează imaginea Chișinăului și a țării pe plan extern. Ruslan Codreanu a înmânat premii și diplome de merit laureaților și le-a urat succese și perseverență în cadrul competițiilor sportive.

De asemenea, Ruslan Codreanu a menționat că Primăria va sprijini și în continuare financiar performanțele celor mai buni sportivi din capitală, iar pentru a atinge rezultate notabile, municipalitatea va contribui la îmbunătățirea condițiilor de pregătire și cantonament al sportivilor. În acest sens, în bugetul municipal pe anul 2019, a fost prevăzute 8,1 milioane pentru reparația școlilor și liceelor cu profil sportiv din capitală.

La rândul său, șefa Direcţiei generale educaţie, cultură, tineret şi sport, Rodica Guțu, a menționat că în acest an, premierea celor mai buni sportivi a fost organizată într-o sală sportivă, pentru că anume aici domină spiritul competiției și al performanței. În context, șefa de la educație a spus că se mândrește cu performanțele notorii obținute de campionii capitalei.

Menționăm că pentru al 26-lea an consecutiv, cei mai buni sportivi și antrenori ai anului din capitală beneficiază de premii bănești, oferite de municipalitate. 

Cei mai buni sportivi din municipiul Chişinău ai anului 2018 au fost desemnaţi:

1.     Victor Ciobanu (lupte greco-romane);

2.     Daniel Cataraga (lupte greco-romane);

3.     Oleg Tarnovschi (caiac canoe);

4.     Stepan Dmitrov (taekwondo WT);

5.     Dan Olaru (tir);

6.     Alexandra Emilianov (atletism);

7.     Adrian Mardare (atletism):

8.     Ana Chiuchitu (taekwondo WT);

9.     Ana Matus (dans sportiv);

10.   Radu Albot (tenis).

Cei mai buni antrenori din municipiul Chişinău ai anului 2018 au fost desemnaţi:

1.     Cucul Mihail;

2.     Gheorghiță Ion;

3.     Juravschi Nicolae;

4.     Mazur Vladislav;

5.     Cecanova Irina;

6.     Hranovschi Vadim;

7.     Lungu Valeriu;

8.     Iudina Liudmila;

9.     Gozun Petru;

10.   Albot Vladimir.