Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședință de lucru privind organizarea Forumului Investițional Chișinău

   2340

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a convocat astăzi o ședință de lucru pentru stabilirea conceptului de organizare la Chișinău a unui Forum Investițional regional.

Finalitatea scontată de către autoritățile municipale este dezvoltarea durabilă a capitalei, prin prisma modernizării serviciilor publice. Prin organizarea forumului investițional, autoritățile locale mizează pe stabilirea unor parteneriate între municipalitate, investitori și mediul academic, în vederea prioritizării problemelor urbei și găsirea de soluții pentru dezvoltare.

Ruslan Codreanu a chemat la masa de discuții autoritățile și elitele din diverse domenii de activitate din Chișinău, în vederea stabilirii unei viziuni de ansamblu pentru modernizarea capitalei.

Conceptul reuniunii va include sesiuni de discuții, structurate pe blocuri tematice.  În calitate de participanți la Forum vor fi delegații ale orașelor înfrățite, reprezentanți ai municipalităților din statele din regiune, autoritățile publice centrale și locale, investitori locali și străini, precum și tineri din mediul universitar.

Desfășurarea evenimentului se preconizează pentru luna aprilie 2019.