Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea șantierului de construcții din strada Tudor Vladimirescu, or. Durlești

   3084

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a efectuat o vizită de lucru la șantierul de construcție de pe strada Tudor Vladimirescu, 20 din orașul Durlești, ca urmare a sesizărilor din partea cetățenilor.

Prezent fața locului, Ruslan Codreanu a constat că acțiunile agentului economic responsabil de organizarea șantierului au dus la răspândirea deșeurilor din construcții pe trotuar și carosabil, care face dificilă traversarea zonei de către pietoni și a transportului public.

În context, edilul capitalei a solicitat Preturii Buiucani să sesizeze Agenția de supraveghere tehnică, pentru a se pronunța asupra modului de organizare a șantierul de construcție vizat.

De cealaltă parte, serviciile municipale vor verifica valabilitatea actelor permisive privind intervenția agentului economic la rețele inginerești de pe carosabil.

La rândul său, Primăria Durlești va monitoriza în continuare respectarea normelor de salubrizare pe șantierele de construcții din localitate.  

Amintim că anterior, municipalitatea a solicitat agenților economici izolarea șantierelor cu plasă de protecție și spălarea autovehiculelor care ies de pe șantiere, în scopul evitării răspândirii deșeurilor din construcții pe străzi.