Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inspectarea șantierelor de construcție a proiectelor municipale aflate în derulare

   2533

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a inspectat astăzi șantierul din strada Ion Creangă, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a drumului. Activitățile privind modernizarea străzii au început în luna octombrie, iar proiectul prevede renovarea învelișului asfaltic, precum și reabilitarea celor două sensuri giratorii din Piața Unirii Principatelor și Piața Dimitrie Cantemir.

Prezent la fața locului, edilul capitalei a fost informat de către responsabilii din cadrul Direcției transport public și căi de comunicație despre stadiul lucrărilor de renovare a străzii Ion Creangă. Până în prezent, au fost realizate lucrări de modernizare a rețelelor, care au vizat înlocuirea a 48 de piloni de iluminat public și instalarea liniilor electrice. De asemenea, au fost instalate borduri, executate lucrări de pregătire pentru amenajarea trotuarelor și a trecerilor pietonale din preajma Pieței Unirii Principatelor.

În context, Primarul general interimar a reiterat necesitatea executării calitative și în termen a lucrărilor în cadrul proiectului. În altă ordine de idei, edilul șef a solicitat Preturii Buiucani și antreprenorului să finalizeze lucrările de amenajare a rondului din Piața Unirii Principatelor, către data de 1 decembrie a.c.

Un alt obiectiv inspectat de Ruslan Codreanu este șantierul din Parcul „Valea Trandafirilor", unde se desfășoară lucrări de reabilitare a iluminatului public. În prezent sunt executate lucrări pozare a rețelelor subterane și instalarea pilonilor, urmând a fi montate corpurile de iluminat pe bază de LED - uri.

Edilul capitalei, a constat că de rând cu lucrările în cadrul proiectului de renovare a iluminatului, alți doi prestatori de servicii lucrează în paralel la reabilitarea rețelelor inginerești (S.A. „Apă - Canal Chișinău" și ÎCS „GAS Natural Fenosa"). Ruslan Codreanu a solicitat operativitate în executarea lucrărilor, pentru a evita blocaje în executarea proiectului de iluminat, având în vedere specificul de activitate în perioada de iarnă.

Proiectul de reabilitare a iluminatului public în Parcul „Valea Trandafirilor" prevede instalarea a peste 250 de piloni de iluminat pe aleile principale, renovarea aleilor pietonale și trasarea pistelor pentru bicicliști.