Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu interesat de experiența poloneză în domeniul transportului public

   1579

Modelul de transport public municipal din orașul Lublin ar putea servi drept exemplu pentru dezvoltarea domeniului similar din Chișinău. Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, aflat în deplasare în Polonia, a vizitat Compania municipală de transport a orașului Lublin și s-a arătat impresionat de modul de gestionarea serviciului public de pasageri din țara gazdă.

Ruslan Codreanu și-a exprimat speranța de a prelua la Chișinău din experiența colegilor de la Lublin, la capitolul prestării serviciilor de transport public. „Sunt sigur că e posibil să modernizăm transportul public din oraș, prin comasarea celor două întreprinderi de transport: RTEC și PUA. O singură întreprindere municipală, cu o viziune unică de dezvoltare, transparentă și tehnologizată va îmbunătăți calitatea serviciului public de transport pasageri din oraș", a conchis edilul capitalei.

De asemenea, în cadrul vizitei, Ruslan Codrean și Vitalie Butucel, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație s-au deplasat la sediul Companiei „URSUS" producător de troleibuze, autobuze și tractoare, unde s-a familiarizat cu activitatea, procesul tehnologic și de producere al uzinei.

Menționăm că Ruslan Codreanu se află într-o vizită de lucru în Polonia, orașul Lublin, în perioada 07-10 noiembrie, a.c.