Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ceremonia de premiere a învingătorilor Concursului municipal de fotografie, organizat cu prilejul aniversării a 582-a a orașului Chișinău

   1060

Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a participat astăzi la ceremonia de premiere a învingătorilor concursului municipal de fotografie pentru elevi, organizat în perioada 3 septembrie - 1 octombrie 2018 de Direcţia generală educaţie, cultură, tineret şi sport , cu prilejul celei de-a 582-a aniversări a orașului Chișinău. Inițiativa a fost realizată cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău.

Edilul-șef s-a arătat impresionat de fotografiile copiilor dedicate Chişinăului și a promis că lucrările vor fi amplasate pe holul Primăriei până la ediția următoare a concursului, pentru ca funcționarii din cadrul instituției, dar și consilierii municipali să le vadă și să le aprecieze. Ruslan Codreanu a împărțit diplomele de merit laureaților și le-a urat participanților succese, creativitate și curaj în a spune ceea ce gândesc.

La rândul său, șefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Rodica Guțu, a menționat că cele mai reușite lucrări vor fi oferite în dar municipalității. În context, șefa de la educație a spus că se mândrește cu ceea ce au realizat copiii prin fotografie, că vor exista și ediții viitoare ale concursului și că lucrările elevilor vor împodobi clădirea Primăriei municipiului Chișinău.

Concursul municipal de fotografii s-a desfășurat pe două secţiuni:

1. „Şcoala în viaţa mea și viaţa mea în şcoală";

2. „Chişinău în viaţa mea și viaţa mea în Chişinău".

Proiectul a avut ca scop promovarea elevilor cu abilităţi artistice, dezvoltarea imaginaţiei, a sensibilității emotive şi a gustului estetic al copiilor, precum şi a dragostei pentru şcoală şi pentru oraşul Chişinău.

Valoarea premiilor pentru elevi este de la 600 până la 1000 de lei. Organizatorii au prevăzut, de asemenea, stimularea și a celorlalți participanți, care nu au reușit să obțină locuri premiante.

La competiţia de fotografie au participat elevi ai claselor a V-a - a XII-a din instituţiile de învăţământ secundar şi extraşcolar din municipiul Chişinău, la două trepte de şcolarizare - gimnaziu şi liceu.

În total, la etapa finală a concursului au fost prezentate 107 lucrări.