Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reconstrucţia Lacului „Valea Morilor”

   2451

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat astăzi respectarea graficului de îndeplinire a lucrărilor de evacuare a nămolului de pe fundul Lacului „Valea Morilor”. De asemenea, edilul capitalei a cerut anunţarea şi desfăşurarea concursului investiţional pentru reconstrucţia zonei de odihnă şi agrement „Valea Morilor”, conform conceptului aprobat de Consiliul municipal Chişinău. Dorin Chirtoacă şi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul sezonului estival lacul va fi restabilit şi umplut din nou cu apă.

În cadrul şedinţei operative de la Primărie, viceprimarul Nistor Grozavu a informat că săptămâna trecută au fost reluate lucrările de evacuare a nămolului la Lacul „Valea Morilor”. Acţiunile se desfăşoară acolo unde nu sunt săpături arheologice şi în zona unde nu au fost găsite proiectile.

Amintim că vineri, când au început lucrările, pe fundul Lacului „Valea Morilor” au fost găsite 8 proiectile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, de calibrul 152. În total, până acum au fost au fost depistate şi lichidate 90 de obuze.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău