Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Concurs privind reamenajarea Scuarului „George Coșbuc”

   2416

Primăria municipiului Chișinău anunță lansarea Concursului pentru elaborarea concepției de proiect privind reamenajarea Scuarului de la intersecția străzilor Alexandru Hâjdeu și George Coșbuc, din sectorul Râșcani al capitalei.

Concursul se va desfășura în perioada 2 octombrie - 29 octombrie, a.c., și are loc în cadrul unui proiect pilot între orașele Mannheim - Chișinău - Cernăuți: „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul".  

Unul din obiectivele principale ale proiectului trilateral este dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante. De asemenea, scopul final al proiectului este de a recrea spațiile publice din zonele defavorizate prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Astfel, proiectanții care vor participa la concurs urmează să propună soluții de amenajare arhitecturală și peisajeră integrate, deduse din înțelegerea spațiului selectat pentru proiectare, a obiectivelor stabilite la nivel strategic de către municipalitate, dar și scenarii de bune practici din zona spațiului european.

Lucrările desemnate câștigătoare vor fi evaluate de către o Comisie municipală de selectare a concepției de proiect, care va acorda patru categorii de premii, în valoare de până la 3 mii lei.

Termenul limită pentru prezentarea Concepției de proiect este 31 octombrie 2018, ora 16:00, pe adresa bd. Stefan cel Mare și Sfânt nr. 83, incinta Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare.