Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea primarului general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, cu primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula

   8837

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula. Cei doi oficiali au discutat despre situaţia social-economică a oraşelor Chişinău şi Bacău, dar şi despre proiectele ce urmează a fi implementate pentru a asigura dezvoltarea acestora.  

Primarul general interimar şi-a arătat interesul pentru colaborarea cu administraţia oraşului Bacău, ţinând cont de experienţa şi evoluţia părţii române pe domenii precum sănătate, educaţie, protecţie socială şi transport. Ruslan Codreanu a prezentat demersul actualei administraţii publice a Chişinăului privind acumularea experienţei pe domeniul sănătăţii, dar şi de atragere şi implementare a fondurilor europene la nivel local.

La rândul său, primarul de Bacău, Cosmin Necula, şi-a arătat disponibilitatea de a coopera cu Chişinăul şi a declarat că îşi doreşte ca în viitorul apropiat să dezvolte proiecte comune cu capitala Republicii Moldova. Cei doi primari au convenit că Primăria municipiului Chişinău va constitui o echipă de specialişti care să se deplaseze pentru o săptămână la Bacău, pentru a prelua din experienţa oraşului din România şi să colaboreze în domeniile de interes pentru capitala Republicii Moldova.      

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care primarul general interimar, Ruslan Codreanu, o realizează pe parcursul zilei în municipiul Bacău, România. Programul delegaţiei din Chişinău mai prevede întrevederi la nivelul Consiliului  Judeţean Bacău, dar şi vizitarea mai multor instituții și întreprinderi de menire social-economică din județ și a spitalului municipal din Moinești, una din cele mai dotate și moderne entități medicale din România. De asemenea, Ruslan Codreanu va participa la o masă rotundă, care va avea ca tematică identificarea posibilităților de interconectare a municipiului Chișinău la proiecte de infrastructură, sociale, sănătate etc., finanțate de către Uniunea Europeană.