Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Concurs municipal de fotografie pentru elevi

   1892

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 3 septembrie - 1 octombrie a.c., Direcția generală educație, tineret și sport organizează un concurs de fotografii pentru elevi, la două secțiuni:

       I.            Școala în viața mea. Viața mea în școală.

    II.            Chișinăul în viața mea. Viața mea în Chișinău.

Acțiunea are ca scop promovarea copiilor cu abilități artistice, aprecierea libertăţii creativităţii, dezvoltarea imaginaţiei și gustului estetic al elevilor, dezvoltarea simţului emotivităţii, dragostei față de orașul Chișinău și școală.

La concurs pot participa elevi ai claselor a V-a - a XII-a din instituţiile de învăţământ secundar și extrașcolar din municipiul Chişinău. Elevii vor propune pentru concurs până la 5 fotografii, format A4. Fiecare lucrare prezentată va avea indicat, în partea dreaptă: numele, prenumele deplin al elevului, denumirea instituţiei, clasa. Pentru concursul on-line se propune doar câte o singură fotografie.

Lucrările expediate în varianta electronică trebuie să respecte următoarele criterii:

ü  dimensiunea maxima a imaginii: 8 MB;

ü  dimensiunea minima: 1000px lățime (width) și 350 kB;

ü  formatul fișierului: .jpg, jpeg;

ü  fotografiile pot fi alb negru sau color, prelucrate sau nu digital.

Pentru concursul on-line, lucrările selectate vor fi expediate de participanții la adresa de e-mail: irc.chisinau@gmail.com. (Concursul on-line se va desfășura pe pagina de Facebook a DGECTS).

Concursul municipal se desfăşoară în 2 etape:

etapa I - concursul de fotografii al elevilor la nivel de instituție, fiind selectate cele mai bune creații (pentru treapta gimnazială și pentru cea liceală). Perioada de desfășurare: 3 - 25 septembrie 2018.

etapa a II-a (municipală) a concursului este desfăşurată în incinta DGETS.  

Pentru secțiunea I: de la 3.10.2018 până la 5.10.2018 - concursul însoțit de expoziție. Concursul on-line: 3.10-8.10.2018;

Pentru secțiunea a II-a: de la 3.10.2018 până la 8.10.2018 - concursul însoțit de expoziție. Concursul on-line: 8.10-11.10.2018;

Fondul de premiere al concursului este:

Locul I - 1000 lei

Locul II - 800 lei

Locul III - 600 lei.

Lucrările învingătoare la secțiunea a II-a, vor fi oferite în dar Primăriei municipiului Chișinău.

Regulamentul Concursului municipal de fotografie