Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Întrevederea viceprimarului Nistor Grozavu cu delegaţiile oraşelor Mannheim și Cernăuți

   1404

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a avut astăzi o întrevedere cu delegaţiile orașelor Mannheim, Germania și Cernăuți, Ucraina, care se vor află în perioada 5-7 septembrie în vizită de lucru în municipiul Chișinău.   

Vizita reprezentanţilor oraşelor din Germania și Ucraina are loc în contextul implementării unui proiect trilateral între orașele Mannheim - Chișinău - Cernăuți: „Cetățenii își modelează viitorul". Acest proiect pilot prevede schimbul de experiență în vederea implementării în cele trei urbe a unor proiecte de regândire a spațiilor publice.

Nistor Grozavu, a salutat prezenţa delegaţiei celor două orașe înfrățite și i-a asigurat pe reprezentanții municipalităților din Mannheim și Cernăuți că Primăria municipiului Chișinău poate fi un partener de încredere în valorificarea potențialului arhitectural și cultural. „Trebuie să recunosc că lansarea anterior a acestui proiect, a stimulat reprezentanții Consiliului municipal Chișinău de a demara implementarea Bugetării Participative, care deja pentru al doilea an consecutiv se desfășoară în capitală", a subliniat edilul capitalei.

De cealaltă parte, reprezentații orașelor Mannheim și Cernăuți au reiterat importanța continuării parteneriatului în actualul format și pentru alte proiecte, care vor avea menirea de a dezvolta potențialul arhitectural.

De asemenea, în cadrul atelierului de lucru trilateral va fi prezentat proiectul de regândire a spațiului public - Scuarul din strada Al. Hâjdeu și G. Coșbuc.