Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Raport privind realizarea lucrărilor de reparație a străzilor din capitală

   2418

Primăria municipiului Chișinău informează despre stadiul de realizare a lucrărilor de reabilitare a străzilor din capitală. Astfel, pe parcursul lunii mai anul curent, în cadrul campaniei de reabilitare a infrastructurii rutiere, au fost asfaltate circa 10 mii m² de carosabil.

Potrivit unui raport prezentat de către Direcția transport public și căi de comunicație,  în perioada de referință, pe lângă lucrările de asfaltare a fost aplicat marcajul rutier pe o suprafață de circa 11 mii m² de carosabil și instalate 38 indicatoare noi de circulație. Costul total al lucrărilor de reparație și întreținere este circa 2,5 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.

De asemenea, pe parcursul luni curente, au fost amenajate căile de acces către grădinița de copii nr. 26 și a liceului „Vasile Alecsandri" din capitală. Lucrările au constat în amenajarea a 1370 m² de trotuare, montarea 1340 metri liniari de bordură și schimbarea a 36 corpuri de iluminat public. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocate 230 mii lei.

De notat că, în perioada 28 - 31 mai a.c., sunt planificate lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere pe străzile: Nucarilor, Ciocârliei, București, A. Doga, Putnei, C. Stere, Constituției, E. Coca, M. Drăgan, Otovasca, Cetatea Albă și Brâncuși