Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Începerea lucrărilor de reparaţie a Grădiniţelor nr. 145 şi nr. 26 din sectorul Buiucani

   2282

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi Grădiniţele nr. 145 şi nr. 26 din sectorul Buiucani al capitalei. În aceste instituţii de educaţie timpurie, care beneficiază de grantul oferit de Guvernul României în valoare de câte un milion de lei fiecare, s-au început lucrările de reparaţie.

Valoarea lucrărilor pentru grădinița nr. 26 este de 1,503 milioane lei, iar pentru instituția preşcolară nr. 145 valoarea lucrărilor este de 1,238 milioane lei.

Concomitent, în cadrul acestor 2 grădinițe vor fi organizate lucrări de reparații finanțate din bugetul municipal. Instituţia de Educaţie Timpurie nr. 26 va beneficia de 120 mii lei pentru reparația spălătoriei, dar şi 200 mii lei pentru reparația blocurilor sanitare. În cazul Grădiniţei nr. 145 au fost alocați 280 mii lei pentru reparația blocului alimentar, 200 mii lei pentru blocuri sanitare și 110 mii lei pentru construcția pavilioanelor de joaca pentru copii.

De asemenea, în urma licitațiilor pentru contractarea lucrărilor de reparație a acoperișului la instituțiile nr. 26 și nr. 145, s-a format economie de 400 mii lei pentru fiecare instituție în parte, bani ce vor fi utilizați pentru schimbarea ușilor și geamurilor.

De menţionat că lucrările de renovare în aceste grădinițe se vor desfășura pe durata perioadei estivale.

În context, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a menţionat necesitatea asigurării calităţii lucrărilor de renovare. „Ne dorim să îmbunătăţim condiţiile în toate instituţiile de învăţământ din municipiu, dar şi imaginea sistemului educaţional în general", a subliniat primarul interimar Ruslan Codreanu.