Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evacuarea gheretelor din Chișinău

   2013

Primăria municipiului Chișinău informează despre implicarea autorităților administrației publice locale a municipiului la evacuarea gheretelor care nu mai funcționează sau chiar au fost abandonate. Subiectul  a fost discutat luni, 12 martie, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, iar pretorii de sector au raportat despre acțiunile întreprinse în acest sens și despre problemele cu care se confruntă și anume: insuficiența de spații pentru stocarea obiectelor evacuate.

Preturile de sector au informat că de la începutul anului, deja au fost evacuate peste 30 de gherete, tonete sau pavilioane. Totodată, agenții economici care dețin gherete nefuncționale au fost avizați despre necesitatea evacuării acestora, iar în caz de neconformare, bunurile respective vor fi ridicate de către preturi.

Astfel, în sectorul Ciocana urmează a fi demontate și evacuate peste 30 de gherete.

În sectorul Râșcani - au fost identificate 6 obiective abandonate. Agenții economici vizați au fost informați de către Pretura de sector despre necesitatea evacuării gheretelor.

La Botanica în ultimele 2 săptămâni au fost evacuate 3 obiective de comerț nefuncționale (1 gheretă și 2 pavilioane). Conform estimărilor, în sectorul de referință, există 100 de gherete care urmează a fi evacuate pe parcursul anului în curs.

În sectorul Centru au fost demontate și evacuate în acest an 7 gherete nefuncționale. Totodată, pentru alte 7 obiective, recent depistate în inactivitate, agenților economici vizați le-au fost înmânate prescripții pentru evacuare.

11 gherete și 10 puncte mobile de comerț au fost evacuate de la începutul anului în sectorul Buiucani. Pentru alte 20 de cazuri nou-depistate au fost date preîntâmpinări de evacuare.

În context, primarul general interimar, Silvia Radu, a solicitat mai multă mobilizare din partea preturilor, pentru soluționarea problemei discutate, pentru a elibera, pe cât este posibil, capitala de gherete.