Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Silvia Radu și Gabriela Firea au vizitat Liceul ”Mihai Eminescu” din capitală

   1774

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu și primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, au efectuat astăzi, o vizită de lucru la Liceul „Mihai Eminescu" din capitală.

Vizita celor doi edili la această instituție de învățământ municipală are loc în contextul acordării de către municipiul Bucureşti, a sprijinului logistic şi material, pentru efectuarea lucrărilor de renovare a Liceului „Mihai Eminescu" din Chişinău.

Silvia Radu și Gabriela Firea au fost întâmpinate cu "Bun venit", pâine și sare de către elevii și corpul profesoral al Liceului „Mihai Eminescu". Primarii au efectuat un tur al instituției și au inspectat sălile de studii, blocul alimentar, sala de sport, încăperi care de asemenea urmează să fie renovate în cadrul proiectului de reabilitare capitală a instituției de învățământ, care va demara în anul curent.

În acest context, Silvia Radu a menționat că acest proiect face parte din cadrul Programului de cooperare, semnat în luna februarie a.c., de primarii municipiilor Bucureşti şi Chişinău. "Am insistat ca doamna primar Gabriela Firea să cunoască personal starea de lucruri în această instituție. Anume aici, generația actuală de elevi, va avea calitățile necesare de a înfăptui schimbarea multașteptată în Republica Moldova", a declarat primarul general interimar în cadrul întrevederii cu pedagogii instituției.

La rândul său, Gabriela Firea le-a urat succese elevilor și profesorilor menționând că administrația municipiul București va susține fără rezerve reabilitarea acestei instituții cu tradiție din Chișinău, care poartă numele marelui poet al neamului românesc, Mihai Eminescu. "Trebuie să aveți condiții bune pentru ca să aveți și rezultate, iar aceasta este răspunderea noastră. Important ca frăția noastră de la declarații să se transforme în acțiuni concrete", a menționat edilul Bucureștiului.

Menționăm că Liceul „Mihai Eminescu" din Chişinău, instituţie care, în anul 2019, aniversează 50 de ani de la înfiinţare, va intra intr-un proces de renovare capitală cu susținerea Primăriei municipiului București, în cadrul unui Program de colaborare semnat între cele două oraşe în luna februarie a anului curent.