Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Situaţia în municipiul Chişinău, ca urmare a condiţiilor meteo

   1281

Primăria municipiului Chişinău informează că ora actuală toate străzile și căile de acces din municipiul Chișinău sunt practicabile, iar transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de sâmbătă. În dimineaţa zilei de astăzi, la linie au fost emise 272 de troleibuze şi 85 de autobuze.

Pe parcursul nopții, operatorii de salubrizare au intervenit pe arterele principale și cele secundare pe unde circulă transportul public, pe căile de acces către localităţile suburbane, dar și în curțile de blocuri, scuaruri și parcuri.

Începând cu ora 24.00, ÎM Regia „Exdrupo" a acţionat la deszăpezire cu 70 unități de tehnică, fiind împrăștiați circa 840 metri cubi de material antiderapant și peste 100 tone de sare.  

Regia locativ-comunală a intervenit cu 34 de autospeciale fiind presărate circa 15 metri cubi de sare şi 2 tone de lichid antiderapant. La moment, se acţionează cu 12 autospeciale HACO la curăţarea trotuarelor și 26 de utilaje cu plug și perie la deszăpezirea intrărilor în curţile blocurilor de locuinţe, iar angajaţii întreprinderilor municipale de prestări servicii locative asigură curăţarea în staţiile de aşteptare a transportului public.

Pe această cale, informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.