Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Întâlnirea primarului general interimar, Silvia Radu, cu reprezentanții Asociației „MOTIVAȚIE” și ai Centrului de asistență juridică pentru persoane cu dizabilități

Întâlnirea primarului general interimar, Silvia Radu, cu reprezentanții Asociației „MOTIVAȚIE” și ai Centrului de asistență juridică pentru persoane cu dizabilități

   2399

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, s-a întâlnit cu reprezentanți ai Asociației „Motivație" și ai Centrului de asistență juridică pentru persoanele cu dizabilități, pentru a stabili un mecanism de colaborare, în vederea soluționării problemelor accesului persoanelor cu dizabilități locomotorii în capitală și implementării inițiativei acestora „Chișinăul accesibil pentru toți".

Edilul-șef și-a arătat disponibilitatea de a adapta infrastructura urbană pentru a asigura accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii, a părinților cu copii în cărucioare și a persoanelor în etate, precizând că a fost deja semnată o dispoziție privind elucidarea problemei accesului persoanelor cu dizabilități. Silvia Radu  a chemat reprezentanții AO „Motivație" și ai Centrului de asistență juridică pentru persoanele cu dizabilități să prezinte propuneri vizavi de acest subiect, cu locațiile problematice și adrese concrete pentru a stabili un plan de acțiuni și grafice de rezolvare din partea autorităților municipale.

La rândul său, Igor Meriacre, director executiv al AO „Motivație" a precizat că troleibuzele de tip nou deja dispun de rampe joase pentru accesul persoanelor în scaun rulant, însă mai există destule bariere arhitecturale, precum accesibilitatea drumurilor și trotuarelor, a stațiilor de așteptare a transportului, scările trecerilor subterane, rampele de acces la instituții publice etc.

Silvia Radu, în calitate de exponent al executivului orășenesc, a calificat drept importantă implicarea societății civile, în condițiile când ONG-urile de profil cunosc cel mai bine problemele de acces în oraș ale persoanelor cu handicap locomotor, a părinților cu copii în căruțuri și apersoanelor în etate.

Primarul general interimar a promis crearea unui grup de lucru în cadrul municipalității, în vederea soluționării problemei adaptării la spațiile de acces public. Grupul va stabili un plan de acțiuni, cu obiectivele ce urmează a fi realizate pe parcursul anilor 2018-2019, a promis Silvia Radu.

AO „Motivație" este o organizație care pledează pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități.