Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mesajul primarului general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, de Ziua Poliţiei Naţionale

   1917

Primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a participat astăzi, 18 decembrie 2017, la adunarea festivă organizată de Direcţia de poliţie a municipiului Chişinău, cu ocazia Zilei Poliţiei Naţionale.

În cadrul festivităţii, primarul general interimar a adresat un mesaj de felicitare întregului efectiv al poliţiei capitalei.

„În primul, rând aș vrea să încep acest mesaj, adresându-vă și eu, în numele Primăriei Municipiului Chișinău, un călduros „La mulți ani!".

Astăzi, Dumneavoastră serbați 26 de ani de la înființare și este un motiv de bucurie pentru toate cadrele care activează în Poliția Națională. Ați făcut pași importanți, ați reușit să evoluați,  să vă modernizați, să vă reformați.

Îmbunătățirile din activitatea Dumneavoastră se simt de la an la an. Știm cu toții cum arăta Poliția Națională din anii 90 și cum arată acum. Acest lucru îl simte și populația și de aceea încrederea de care vă bucurați începe să crească de la an la an.

Dumneavoastră sunteți în  slujba cetățeanului, aveți obligația să mențineți ordinea și siguranța publică și știm că de multe ori, colegi de-ai dumneavoastră cad la datorie. Ați scris istorie cu sânge, ați avut eroi care și-au găsit sfârșitul în misiuni, iar pentru toate aceste lucruri, noi, cetățenii civili trebuie să vă respectăm și să vă mulțumim.

În calitate de Primar interimar, am prilejul să cunosc din ce în ce mai bine activitatea Dumneavoastră. Sunt mai aproape de Dvs., de misiunile pe care le aveți, dar și de greutățile de zi cu zi. Știu cât de mult munciți, știu că încercați să vă faceți datoria cat mai bine și vă apreciez pentru aceste lucruri.

Pot să vă asigur că veți avea în Primăria Chișinău un partener. Vom încerca să răspundem pozitiv la toate dorințele Dumneavoastră, vom încerca și pe viitor să avem o colaborare cât mai bună.

Cred că dacă veți acționa tot timpul gândindu-vă că trebuie să „protejați și să serviții" cetățeanul, atunci lucrurile vor merge din ce în ce mai bine. Toți cei care suntem în serviciu public avem datoria să ne punem pe noi în planul doi și să punem  în prim plan cetățeanul și interesul public.

În încheiere, eu vreau să vă spun că aveți obligația să deveniți din ce în ce mai buni, să vă perfecționați, pentru că noi ne bazăm pe Dvs., că puteți să asigurați ordinea și siguranța cetățenilor din Chișinău și nu numai. Vreau să vă urez succes, sunt sigură că veți fi acolo unde va fi nevoie de Dumneavoastră și veți da dovadă de profesionalism.

La mulți ani, Poliția Națională!"