Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Aprobarea noilor tarife pentru călătoria în transportul public în raza municipiului Chişinău

   5297

Ca urmare a multiplelor solicitări din partea operatorilor economici municipali în domeniul transportului, precum şi a celor 15 agenţi transportatori privaţi, administratori ai rutelor de transport public, privind majorarea tarifelor de călătorie în transportul public, Primăria Chişinău face următoarele precizări.

1)    Direcția generală transport public și căi de comunicație a elaborat un proiect de decizie cu privire la majorarea tarifelor pentru călătoria în transportul public din raza municipiului Chișinău, care a fost înaintat spre examinare Consiliului municipal Chișinău, conform procedurii legale.

2)    În perioada următoare, pe parcursul lunii septembrie, Primăria Chişinău va iniţia discuţii publice pe marginea subiectului respectiv, cu invitarea consilierilor municipali, experţilor în domeniu şi reprezentanţilor societăţii civile. În cadrul discuţiilor publice vor fi invitaţi, de asemenea, operatorii municipali şi privaţi din domeniul transportului pentru a prezenta situaţia economico-financiară a întreprinderilor şi a argumenta necesitatea aprobării noilor tarife.

3)    Abia în urma discuţiilor publice, după ce vom avea punctul de vedere al subdiviziunilor din cadrul administraţiei locale, reieşind din avizele comisiilor de specialitate ale CMC şi, nu în ultimul rând, în dependenţă de consultările cu fracţiunile din cadrul CMC pe marginea acestui subiect, executivul local va lua o decizie dacă înaintează spre aprobare noile tarife pentru călătoria în transportul public în raza municipiului Chişinău.  

De menţionat că tarifele actuale, o călătorie cu troleibuzul - 2 lei, și, respectiv, o călătorie cu autobuzul - 3 lei, au fost aprobate prin decizia CMC în septembrie 2009, iar tarifele pentru o călătorie cu microbuzul, care este de 3 lei, a fost stabilit prin decizia CMC încă în iulie 2006.