Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Evacuarea gunoiului menajer din Chişinău

   2554

Primăria municipiului Chişinău informează despre mersul lucrărilor executate pe parcursul zilei, privind evacuarea deşeurilor menajere din capitală, la depozitul de stocare a gunoiului din str. Uzinelor.

De dimineaţă, Regia „Autosalubritate" a acționat în toate sectoarele capitalei, fiind antrenate 64 unități de transport și 170 de muncitori. Până la această oră, a fost evacuat un volum de peste 7 mii metri cubi de gunoi menajer și efectuate 240 curse, dintre care 40 de curse de gunoi stocat în preajma platourilor de acumulare.

Serviciile municipale vor activa până la ora 21.00, urmând să reia lucrările de evacuare mâine dimineaţă, la orele 6.00.

Menționăm că procesul de evacuare a deşeurilor menajere solide la depozitul din str. Uzinelor a fost reluat în urma negocierilor dintre reprezentanţii Guvernului Republicii Moldova, Primăriei municipiului Chişinău şi locuitorii comunei Bubuieci. O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul ședinței din seara zilei de ieri a Comisiei Republicane pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.