Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Termenele de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare au expirat

   2284

Primăria municipiului Chişinău aduce la cunoștință că la 15 octombrie 2016 a expirat cel de-al doilea termen de achitare în părţi egale a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul în curs.

Respectiv, circa 33 de mii de contribuabilii nu și-au onorat obligaţiile fiscale la impozitul pe bunurile imobiliare, în valoare totală restantă de 17,5 milioane lei. În acelaşi timp, până la ora actuală la impozitul pentru bunurile imobiliare, în bugetul local s-au încasat 61,4 milioane lei.

Reiterăm că pentru cei care au admis restanțe la plata impozitului, se calculează penalizări de 0,07% pentru fiecare zi de întîrziere, care este de 3 ori mai mari decît în anul 2015. Până acum au fost calculate deja sancţiuni de peste 3,9 milioane lei.

Pentru a evita calcularea penalizărilor pentru contribuabilii care nu au reușit să-şi onoreze obligaţia fiscală, solicităm respectuos efectuarea plăţii conform Avizului de plată la impozitul pe bunurile imobiliare. Termenele de achitare în părţi egale a impozitului pe bunurile imobiliare sunt 15 august şi, respectiv, 15 octombrie. Onorarea obligaţiei fiscale de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare se poate efectua cu Avizul de plată la oficiile poştale, bancare sau prin intermediul https://mpay.gov.md/.

Eventualele neclarităţi care pot apărea, urmează a fi soluţionate la sediul Direcţiei de colectare a impozitelor și taxelor locale din str. 31 August 1989, nr. 63 A (cu acces din str. Armenească), prin e-mailul: impozite@pmc.md sau la tel: (022) 990-997 (la tastarea butonului de sector).

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău