Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Continuă campania e-RECICLARE

   2542

Primăria municipiului Chișinău informează că pe data de 26 martie 2016, cu începere de la ora 10:00 până la 15:00, în Parcul Eroilor căzuți în războiul din Afganistan (sectorul Râşcani) va fi organizată acţiunea de colectare separată a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice e-Reciclare. 

Evenimentul se desfășoară în contextul campaniei „Curățenia generală de primăvară", iar locuitorii sectorului Râşcani au posibilitatea să transmită la reciclat, cu titlu gratuit, echipamente electrice și electronice uzate, defecte sau moral învechite.

Ce echipamente pot fi transmise la reciclat?

Fiare de călcat, televizoare, baterii, surse de alimentare, încărcătoare pentru telefoane mobile, imprimante, tastaturi, jucării, computere, aparate de fotografiat, foenuri, cabluri diverse, aspiratoare, cuptoare cu microunde, video casetofoane şi alte echipamente de uz casnic sau larg consum ce funcţionează pe bază de energie electrică sau baterii.

Această acţiune face parte din programul de evenimente desfăşurat în cadrul proiectului e-Reciclare pentru al doilea an consecutiv, organizată de către Primăria municipiului Chişinău în parteneriat cu "Recwaste" SRL, operator autorizat pentru colectarea DEEE-urilor. Proiectul are drept scop educarea și conștientizarea populației despre colectarea separată a DEEE-urilor, precum și organizarea unui sistem de colectare a acestora de la locuitorii capitalei, agenţi economici, instituţii de stat etc. Pe parcursul următoarelor luni astfel de acţiuni vor fi organizate în fiecare sector al oraşului.

Informaţii suplimentare la tel: (022) 24-11-90 sau pe pagina web a proiectului: www.e-reciclare.md şi http://www.facebook.com/ereciclare.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău