Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reconstrucția canalizării pluviale din bd. Constantin Negruzzi

   3384

Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul lucrărilor de pe şantierul de reconstrucţie a reţelelor de apeduct, canalizare menajeră şi canalizare pluvială din bd. Constantin Negruzzi, executate pe parcursul anului 2015.

Reconstrucţia canalizării pluviale presupune înlocuirea conductelor existente cu diametru de 1000 mm cu cele de 1400 mm, pentru captarea debitului de apă în urma ploilor abundente şi soluţionarea problemei inundaţiilor în zonă.

Conform proiectului aprobat, până în prezent au fost efectuate o serie de lucrări subterane complexe ce ţin de montarea tuburilor circulare pentru canalizarea pluvială pe o lungime de 420 metri liniari, instalarea a 5 cămine monolite de colectare şi 4 receptoare de scurgere a apelor pluviale.

De asemenea, au fost efectuate lucrări pentru modernizarea iluminatului public în perimetrul Pieţei Naţiunilor Unite şi pe bd. Constantin Negruzzi. Pilonii existenţi sunt restauraţi şi vor fi instalate corpuri de iluminare noi pe bază de LED. În acelaşi context, s-au realizat în proporţie de 90 la sută şi lucrările subterane pentru reabilitarea reţelei de iluminat şi a obiectivelor de semafoare.

Reabilitarea canalizării pluviale pe bd. Constantin Negruzzi, este parte componentă a proiectului „Chişinău - Proiect Sectorial Drumuri Urbane". Proiectul prevede reabilitarea reţelei de străzi şi trotuare, crearea locurilor de parcare şi modernizarea sistemului de iluminat public pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. C. Negruzzi, str. V. Alecsandri, str. Tighina, str. 31 August 1989 şi str. Alexandru cel Bun şi este finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.

     
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău