Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Stadiul lucrărilor de reabilitare a străzii Vasile Alecsandri

   3104

Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere pe şantierul din strada Vasile Alecsandri. Proiectul de reabilitare a străzii prevede reparaţia capitală a părţii carosabile, amenajarea trotuarelor, parcărilor, modernizarea iluminatului public şi a canalizării pluviale.

Pe parcursul anului 2015, au fost efectuate lucrări de frezare a asfaltului şi înlocuirea bordurilor, amenajarea trotuarelor şi parcărilor în perimetrul străzilor Albişoara - A. Mateevici. O altă etapă a lucrărilor a vizat placarea cu pavaj ecologic a trotuarelor, parcărilor, inclusiv asfaltarea trotuarelor pe tronsonul str. Albişoara - str. O. Goga, precum şi aşternerea stratului de binder pe toata lungimea străzii V. Alecsandri. Lucrările de aplicare a stratului de uzură sunt planificate pentru anul 2016, imediat ce condiţiile climaterice vor permite acest lucru.  

De asemenea, s-au realizat o serie de lucrări pentru modernizarea iluminatului public. Astfel, s-au pozat 15,2 km de cabluri electrice, s-au montat 64 piloni noi în perimetrul străzilor Alexandru cel Bun - A. Mateevici, inclusiv montarea a 166 corpuri de iluminat public pe baza de LED şi instalarea a 21 de felinare pentru iluminarea trecerilor pietonale.  

Totodată, în cadrul proiectului de reabilitare a străzii V. Alecsandri, s-a reconstruit segmentul de canalizare pluvială, de la str. Alexandru cel Bun până la str. Columna, prin înlocuirea conductelor existente de diametrul 400 mm cu cele de 600 mm. 

Menţionăm că lucrările de reconstrucţie a străzii Vasile Alecsandri au demarat la finele lunii februarie curent şi fac parte din cadrul Proiectului „Chişinău - Drumuri Urbane", implementat de Primăria municipiului Chişinău cu suportul financiar din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul Special de Energie Verde (FSEV) al BERD şi Banca Europeană de Investiţii (BEI). Valoarea totală a proiectului este de 22 milioane euro şi prevede reabilitarea totală a 6 străzi principale şi secundare din Chişinău, cu lungimea totală de 14,3 km de drum.

   
Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişină