Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Bugetul municipiului Chişinău pe anul 2008 a fost aprobat în lectură finală

   3664

Întrunit în şedinţă extraordinară, Consiliul municipal Chişinău a aprobat astăzi bugetul pe anul 2008. Bugetul municipalităţii a fost votat cu majoritatea voturilor consilierilor aleşi, în forma propusă de executiv, cu foarte puţine modificări de formă şi nu de conţinut. Pentru aprobarea bugetului au votat consilierii fracţiunilor Partidului Liberal, Partidului „Alianţa „Moldova Noastră", Partidului Liberal Democrat, Social-Democrat, dar şi consilierii Mihai Severovan şi Oazu Nantoi.

          Comparativ cu bugetul anului 2007, bugetul total consolidat al municipiului Chişinău pentru anul 2008 este cu 20,5 la sută în creştere faţă de anul precedent. Potrivit proiectului de buget aprobat, veniturile municipalităţii se ridică la suma de 1,58 mlrd. lei şi la cheltuieli în sumă de 1,63 mlrd lei, cu depăşirea cheltuielilor asupra veniturilor în sumă de 54,1 mii lei. La elaborarea proiectului de buget au fost luate în vedere priorităţile stabilite de autorităţile publice locale ale municipiului Chişinău pentru anul 2008.

Astfel, până la 15 februarie 2008, Direcţiile din subordinea autorităţilor administraţiei publice municipale vor prezenta spre aprobare Consiliului municipal Chişinău Programul lucrărilor de reparaţie şi întreţinere a fondului locativ şi repartizarea alocaţiilor pentru finanţarea investiţiilor capitale pe obiecte, dar şi programele măsurilor culturale şi educative ce urmează a fi realizate pe parcursul anului 2008. De asemenea, până la 25.02.2007, Primăria va înainta propuneri pentru majorarea salariilor angajaţilor din instituţiile de învăţământ municipale, în baza rezultatelor executării bugetului municipal pe anul 2007.

Totodată  au fost prevăzute 180,9 mln lei în calitate de mijloace cu destinaţie specială orientate spre susţinerea socială a populaţiei defavorizate pentru achitarea tarifelor la serviciile comunale. 

„La elaborarea proiectului de buget am făcut o previziune a modului în care vor evolua veniturile şi am defalcat echilibrat cheltuielile, astfel încât să putem susţine atât protecţia socială a populaţiei, cât şi dezvoltarea municipiului", a declarat primarul Dorin Chirtoacă, explicând principiile după care s-a realizat bugetul pentru anul 2008.

Înainte de a fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei, proiectul de buget al municipiului pentru anul 2008 a fost supus unor dezbateri în cadrul comisiilor de specialitate ale consiliului.

      Direcţia Relaţii Publice a                                       27.12.2007

      Primăriei mun. Chişinău