Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Medicii de la Chișinău au mers la Iași pentru schimb de experiență

   2744

Un grup de conducători ai Instituțiilor Medico-Sanitare Publice și Private din Chișinău au efectuat în perioada 12-15 februarie, curent, o vizită de lucru la Iași. Scopul deplasării a fost schimbul de experiență la capitolul tehnologii informaționale implementate în spitalele județului Iași și prezentarea raportului anual al Direcției sănătății cu privire la rezultatele Sistemului municipal de sănătate pentru anul 2014.

La 12.02.2015 a avut loc conferința „Tendințe moderne în informatizarea activității medicale e-Health" cu participarea specialiștilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iași: dlui Daniel Nistor, Director SC INFO WORLD SRL Romania; dnei Alina Vrabie, Director financiar al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iași și dnei Carmen Burtianu, șef  Serviciul Statistică al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iași.
În cadrul evenimentului au fost prezentate rapoarte cu privire la activitatea spitalului, sistemul informațional existent, dar și un proiect-pilot de sistem informațional special conceput pentru tablete. Discuțiile s-au axat asupra necesității implementării sistemelor informaționale și beneficiile acestora.

La 13.02.2015 a avut loc prezentarea Raportului Șefului Direcției sănătății „Cu privire la rezultatele activității Sistemului municipal de sănătate în anul 2014".
La discuții au participat conducătorii Instituțiilor medico-sanitare publice și private care au accentuat importanța e-colaborării între diverse structuri ale sistemului, prioritizarea calității actului medical și unificarea eforturilor întru satisfacerea necesităților pacientului contemporan.

     

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău