Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Zilele Chișinăului la Suceava au culminat cu un spectacol de zile mari, susținut de „Orchestra municipală a fraților Advahov” și maestrul Eugen Doga

   1323

Primarul General, Ion Ceban, a participat duminică seara la festivitatea de închidere a Festivalului „Basarabia salută Bucovina" și Zilele Chișinăului la Suceava, care s-a desfășurat la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Evenimentul a culminat cu un spectacol susținut de „Orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov, cu program de muzică populară, muzica maestrului Eugen Doga, distinsa interpretă Zinaida Julea, trupa „Brio Sonores" și soprana Natalia Tanasiiciuc.

Edilul capitalei a spus că artiștii noștri au avut o prestație impecabilă la Suceava, depunând mult suflet pe scenă și dăruind voie bună și emoții frumoase publicului.

Ion Ceban a mulțumit organizatorilor pentru buna desfășurare a Festivalului „Basarabia salută Bucovina", dar și pentru promovarea valorilor artistice autentice, pentru oferirea posibilității muzicienilor și colectivelor artistice de la Chișinău de a evolua pe scenele din Suceava și a încânta publicul cu melodii de suflet.

Anterior municipalitatea a organizat ediții ale Zilelor Chișinăului la Buzău, la Botoșani și la Vaslui.

În perioada: 25-28 august 2022, o delegație de la Chișinău va participa la „Sărbătoarea muzicii" de la Alba Iulia, iar pe 02-04 septembrie 2022, artiștii noștri, inclusiv „Orchestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov" și Orchestra de Cameră „Camerata Chișinău" vor fi în alt oraș din România, unde vor avea loc Zilele Chișinăului la Piatra Neamț.