Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Viceprimarul Olga Ursu reprezintă Municipiul Chișinău la SMART COMMUNITIES 2023

   1063

Viceprimarul capitalei, Olga Ursu a participat astăzi la reuniunea SMART COMMUNITIES - Summit & Expo 2023, eveniment care se desfășoară în perioada 16-17 martie, curent, la București, România.

Reuniunea este o platformă de discuții și prezentări ale reprezentanților administrației publice și mediului de afaceri, despre proiectele pe care le au orașele pentru perioada următoare.

Agenda primei zile a evenimentului a inclus sesiuni maraton de prezentări în care mai multe start-up-uri și-au prezentat ideile inovatoare pentru dezvoltare de orașe și comunități.

Astfel, în cadrul evenimentului, viceprimarul Olga Ursu, a prezentat harta investițională a Municipiului Chișinău, strategia de transformare digitală Chișinău 2030, proiectele implementate: educație online; sistemul GIZ Local; proiectul de monitorizare în timp real al transportului public, precum si alte soluții și direcții de transformare digitală a orașului.

SMART COMMUNITIES - Summit & Expo este un eveniment care cuprinde conferințe, spații expoziționale și workshopuri specializate, unde sunt discutate și prezentate proiectele reprezentanților administrației publice și mediului de afaceri pe care le au orașele pentru perioada următoare, dar și soluțiile smart city pe care le propun companiile sau organizațiile civice, așa încât orașele inteligente să permită o calitate a vieții care să fie în mod constant sigură, sănătoasă și semnificativă, să le permită locuitorilor să prospere fizic, spiritual și economic.