Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Va fi anunţat concurs investiţional pentru reconstrucţia Parcului „Valea Morilor”

   2274

Primăria Chişinău va înainta spre examinare la una din şedinţele următoare ale Consiliului municipal un proiect de decizie privind anunţarea unui concurs investiţional pentru amenajarea zonei de agremen şi a Parcului „Valea Morilor”. Despre aceasta a anunţat în cadrul şedinţei operative de la Primărie viceprimarul Nistor Grozavu. 
Potrivit viceprimarului Grozavu, autorităţile locale examinează 2 variante pentru desfăşurarea concursului. În primul caz, se va propune proiectarea şi efectuarea lucrărilor de un singur investitor a  Lacului „Valea Morilor” şi a Parcului în complex, până la str. Mateevici. De asemenea, se examinează varianta ca mai mulţi investitori să participe la lucrări, având la bază un proiect de amenajare care va fi aprobat de Primărie. 
În altă ordine de idei, Nistor Grozavu a menţionat că până la demararea lucrărilor, trebuie soluţionată problema privind evacuarea apei care se acumulează pe fundul lacului. Evacuarea în mod natural a apei, prin intermediul unui canal subteran până la str. Ion Creangă este foarte costisitoare. De aceea, trebuie identificate alte soluţii. Pe de altă parte, specialiştii de la Departamentul Situaţii Excepţionale mai au nevoie de timp pentru verificarea zonei, deoarece aici au fost găsite explozive şi muniţii de pe timpul celui de-al doilea război mondial, iar Academia de Ştiinţe a Moldovei solicită amânarea începerii lucrărilor pe o perioadă de un an, pentru efectuarea studiilor arheologice. 
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat examinarea în prealabil a proiectului cu reprezentanţii Consiliului municipal Chişinău, astfel încât acesta să fie inclus spre examinare şi aprobare la una din următoarele şedinţe ale CMC. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău