Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Un minut de reculegere în memoria victimelor accidentului aviatic produs la Aeroportul Internaţional Chişinău

   2389

În debutul şedinţei operative de astăzi a Primăriei Chişinău, la propunerea primarului general Dorin Chirtoacă, funcţionarii municipali au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor accidentului aviatic produs vineri seara pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău. 
De asemenea, şeful administraţiei municipale a solicitat o informaţie privind incidentul produs vineri seara, în care şi-au pierdut viaţa 8 persoane. 
Potrivit responsabililor din cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău, aeronava Cargo AN-32, care aparţinea companiei „Kata Air Trans” din Sudan, a decolat de pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Din cauza unei defecţiuni tehnice, s-a decis aterizarea navei. În momentul impactului cu solul, aeronava a luat foc.
Serviciile speciale au reacţionat prompt, dar salvarea echipajului de la bord a fost imposibilă. Serviciile de protecţie civilă erau pregătită pentru astfel de situaţii excepţionale. În decurs de 3 minute, primele 2 maşini anti-incendiare au ajuns la locul accidentului. Incendiul nu a putut fi stins de îndată, având în vedere construcţia aeronavei. 
Pentru investigarea cauzei a fost creată o comisie de stat care anchetează accidentul. La Chişinău au sosit deja experţi ai Comisiei Aeronautice Interstatale din Moscova, care vor studia cutiile negre ale aeronavei. 
Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău