Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Un grup de persoane au depus jurământul la Primăria Chișinău pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova

   1614

Primăria Chișinău informează că 25 de persoane care domiciliază în capitală sau în localitățile suburbane din componența municipiului, au depus vineri jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența viceprimarului Angela Cutasevici.

Persoanele care au obținut cetățenia moldovenească sunt originare din Ucraina, Federația Rusă, Armenia, Kazahstan, Uzbekistan și Republica Arabia Siriană.

Angela Cutasevici a venit cu un mesaj de felicitare pentru cei prezenți, apreciind efortul depus de oameni, pentru a deveni cetățeni ai Republicii Moldova. Totodată, viceprimarul a remarcat că noii cetățeni trebuie să cunoască limba statului, istoria și tradițiile noastre și să contribuie la prosperarea și dezvoltarea țării.

E de menționat că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.