Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Umoristul Gheorghe Urschi a împlinit 75 de ani. Felicitări maestre!

   2295

Maestrul Gheorghe Urschi, actor, regizor, scenarist, scriitor, Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii, Laureat al Premiului Național, împlinește astăzi jubileul de 75 de ani.

Cu acest prilej, artistul va primi din partea Primăriei municipiului Chișinău o diplomă de excelență și un suport financiar, în semn de înaltă apreciere a activității prodigioase în promovarea și valorificarea culturii naționale.

Totodată, în baza solicitării înaintate de către familia actorului, municipalitatea a decis susținerea financiară pentru digitalizarea filmului ,,Cine arvonește, acela plătește”, scenariu și regie – Gheorghe Urschi.

Pe parcursul anului 2023, în cadrul școlilor de artă din capitală vor fi organizate diverse activități consacrate creației maestrului.

„Regele umorului”, cum este supranumit pentru activitatea sa artistică de peste 40 de ani, Gheorghe Urschi a înscris în patrimoniul cultural autohton pagini de aur dedicate satirei și umorului. Artistul a știut cum să înveselească lumea, să râdă de metehnele oamenilor și să le aline necazurile.